Brief-

The Pheasantry cafe in Richmond Welcome Centre located in the heart of Bushy Park (one of the Royal Parks) as part of the 7.2 million pound project to restore the formal gardens and buildings of the park. It was a great honour for our company to win the dsign, build and tender as part of the redevelopment for this cafe in Richmond. We took forth the challenge aiming to transform the site into a truly outstanding piece of work, given a tight budget and construction time frame.

The main brief for the centre was to expand its capacity for the public, to increase comfort with efficient use of spatial planning and using materials that were in keeping with the natural surroundings.

Our idea of the curved roof was an extension of the landscape, blending the existing beauty of the Royal Parks into the building and enriching the landscape. Placing curved skylights into the roof was not the easiest of tasks but made a significant difference to the internal ambience, inviting natural light and unifying the space with the landscape.

Related Projects




CONTACT US